Chauffør får bøde på 317.500 kr. - specialanklager: "Den værste køre-og hviletidssag, jeg har set"

Foto: Shutterstock

Sådan lød det fra specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi under proceduren i en sag, hvor retten i Kolding den 29. april 2019 afsagde dom over en 46-årig chauffør fra Esbjerg.

Dommeren var da også enig i, at der var tale om en særdeles alvorlig sag. Chaufføren blev idømt 70 dages betinget fængsel på vilkår af, at han skal udføre 80 timers samfundstjeneste, 2 års frakendelse af kørekort til de tunge køretøjer og en bøde på 317.500 kr.

Chaufføren blev dømt for 20 overtrædelser på anden mands kort og adskillige overtrædelser af køre-hviletiden. Den groveste overtrædelse af køre-hviletiden var på ikke mindre end 532 %.

Sagen tog sin opstart, da chaufføren blev standset den 16. oktober 2018 på Viborgvej i Vejle af en politiassistent fra Tungvognscenter Syd. ”Politiassistenten fandt hurtigt ud af, at det ikke var chaufførens eget førerkort, der sad i takografen, som det ellers skal være”, fortæller Pernille Moesborg. ”Jeg tror ikke, vi i Tungvognscenter Syds historie har set en sag, hvor en chauffør har kørt så meget og hvilet så lidt. Det er en alvorlig sag.”

Chaufføren erkendte sig skyldig. Han tog betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Sagen mod vognmanden kommer for retten i Kolding i september 2019.