Piger i hele landet krænket: Ung mand varetægtsfængslet

Indtil videre har retsmøderne i sagen været holdt for lukkede døre. Foto: Shutterstock

En 22-årig mand er varetægtsfængslet for at have krænket et stort antal teenage-piger over hele landet. Sigtelsen omfatter også voldtægt og anden kønslig omfang end samleje.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket yderligere en større sag om grooming, blufærdighedskrænkelser, voldtægt og anden kønslig omgang end samleje. Det oplyser politiet torsdag i en pressemeddelelse. 

En 22-årig mand fra Varde-området sidder varetægtsfængslet i sagen. Han blev varetægtsfængslet i april 2019. De krænkede er et stort antal teenage-piger over hele landet. 

Sagen er fortsat under efterforskning, og retsmøderne har været afholdt for lukkede døre. Syd- og Sønderjyllands Politi kan derfor ikke sige noget nærmere om antallet af piger, der er blevet krænket, da det fulde omfang af sagen er under afdækning. Der forestår stadig et stort efterforskningsarbejde. En del af de afhøringer, der foregår, sker som videoafhøringer. 

Det er også for tidligt at sige noget om, hvornår efterforskningen kan være afsluttet, og sagen dermed kan overdrages til vurdering i anklagemyndigheden.

Opfordring til forældrene

Antallet af sager om digitale sexkrænkelser mod børn og unge under 18 år stiger. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi forældrene til at vise interesse for deres børns færden på nettet.

Oplys børnene om klog og fornuftig online-adfærd. At det er vigtigt at sætte grænser - og respektere andres grænser – i forhold til deling af private billeder. Understreg, at børnene skal sige nej til forslag om at dele intime fotos eller film, og at de skal henvende sig til en voksen, hvis de modtager tilbud.

Læs mere på blandt andet www.sikreside.dk  og www.sletdet.dk