3 gode råd til at sælge huset hurtigere

Når boligen skal sælges, er du interesseret i, at salget foregår så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. Her får du 3 konkrete råd til, hvordan du får solgt huset så hurtigt som muligt.

Sponsoreret indhold

Skal du flytte fra din bolig fordi du har købt en ny, er det vigtigt, at du får solgt dit forhenværende hjem så hurtigt som muligt, så du ikke ender med udgifter til to boliger.
Der findes flere forskellige tiltag, du kan gøre brug af når du vil sikre et hurtigt hussalg.

Herunder har vi samlet 3 råd, du bør følge, når boligen skal sælges så hurtigt som muligt.

#1: Sæt huset til den rigtige pris

Den vigtigste faktor for om du får solgt din bolig, er prisen. Jo bedre prisen er, des hurtigere og nemmere er det at få den solgt. Der er mange, som prissætter deres bolig for højt i håbet om, at der er en køber, der bider på.

Ofte vil konsekvensen ved en for høj prissætning være, at den originale prissætning nedsættes med mange procent, for at vække interesse blandt køberne. Det er vigtigt at tage højde for, hvordan boligmarkedet er på det tidspunkt, hvor du vil sælge din bolig.

Boligmarkedet har en stor indflydelse på, hvordan prissætningen appellerer til potentielle købere. Hvis boligmarkedet er opadgående kan du sætte prisen højere, end hvis prisen er nedadgående.

Det kan derfor være en god idé at bruge en advokat, som kan rådgive dig og hjælpe dig med papirarbejdet og de nødvendige dokumenter i forbindelse med et boligsalg.
Den rigtige advokat vil kunne hjælpe dig med uvildig prissætning af din bolig samt de øvrige juridiske aspekter af en bolighandel.

#2: Sørg for, at boligen er ryddet op

Når du skal vække købers interesse, er det vigtigt, at boligen fremstår pæn og ryddelig. Ofte opstår køberens interesse på baggrund af et billede på nettet eller i vinduet hos ejendomsmægleren.

Sørg for, at hjemmet er opryddet og fremstår så pænt og rent som muligt når fotografen er forbi, for at tage billeder. Lav eventuelt en aftale med din familie om, at I bruger en weekend på at rydde op så alt ser pænt ud.

Har du ting stående som fylder og ikke er med til at give et retvisende billede af boligen, bør du flytte dem eller gemme dem væk når fotografen tager billeder, så de ikke er med til at ødelægge glansbilledet.

Det er dog ikke kun når fotografen er på besøg, at boligen bør fremstå pæn og nydelig. Når du har en bolig til salg, vil du ofte opleve, at du med relativt kort varsel får en potentiel køber forbi til fremvisning, og her er det mindst lige så vigtigt, at boligen fremstår ren og pæn.

Sørg derfor for, at hjemmet er rent og pænt under hele salgsperioden. Det kan være en god idé at invitere til åbent hus, så alle interesserede kommer på én gang. På den måde er det lettere for potentielle købere at sikre sig, at huset er i ordentlig stand.

#3: Istandsæt boligen, før du sælger den

Hvis du har boet i din bolig i mange år er der stor sandsynlighed for, at den bærer præg af hverdagens slitage. Ofte er det noget, der kommer til udtryk på vægge og gulve. Det kan derfor være en god idé at investere i at male væggene, så potentielle købere får et bedre indtryk af boligen.

Vælg så vidt muligt en enkel og neutral farve så du ikke skræmmer eventuelle købere væk. En hvid farve skaber lys, og får rummene til at fremtræde større end de er. Samtidig får de nymalede vægge boligen til at fremstå som indflytningsklar, hvilket er en god ting, da køber dermed ikke ville skulle stå med alt besværet inden indflytningen. Jo mindre besvær for køber, des hurtigere salg.

Det samme gør sig gældende ved gulvene. Få dem afhøvlet eller slebet, afhængigt af hvor slidte de er, så de fremstår som nye. Det er en mere vanskelig opgave at foretage på egen hånd, så kontakt eventuelt et firma, der specialiserer sig i gulvafhøvling og -slibning.