Bookmaker sætter odds på valg af ny Esbjerg-træner

Foto: Shutterstock

Mandag morgen stod det klart. at John Lammers er fortid i Esbjerg fB. Allerede midt på eftermiddagen har Danske Spil et bud på, hvem der skal efterfølge den hollandske træner.

Esbjerg meddelte mandag morgen, at klubben har fyret den hollandske træner John Lammers. Dermed skal vestjyderne på jagt efter en ny chef til klubbens førstehold, og det kan meget vel ende med, at den nye chef faktisk allerede findes i klubben.

"Lige nu er der faktisk ikke specielt mange etablerede trænerprofiler, der er ledige på markedet, så det er ikke sådan, at Esbjerg bare kan vælge frit fra alle hylder. Derfor hælder vi lige nu til, at Esbjerg ender med at rekruttere internt," siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil.

Esbjerg har meldt ud, at deres midlertidige løsning, assistenttræner Claus Nørgaard, ikke er i spil til jobbet på længere sigt. Men alligevel mener Danske Spils oddssætter, at den holdning kan ændres.

"Man har ofte set, at et hold finder et andet niveau i kampene efter et trænerskifte. Det kan sagtens være, at Esbjerg også gør det, og at Claus Nørgaard som konsekvens af det bliver ansat. Men selv hvis de ikke rammer en stime af gode resultater, så skal vi ikke glemme, at Nørgaard altså har Superliga-erfaring fra tiden i SønderjyskE, og at han kender efterhånden også Esbjerg rigtig fint. Han ville på papiret være en fornuftig løsning," siger Mathias Reimer.

Danske Spil har Claus Nørgaard som favorit til at være træner i klubben den 1. januar, hvor spiludbyderen altså forventer, at klubben har fundet en permanent løsning. Nørgaard står til odds 3,50, mens den tidligere Vejle-træner Adolfo Sormani er andenfavorit til odds 5,00.

Flere andre trænere også i spil

To andre Esbjerg-trænere, A+-træner Lars Vind og head of coaching Lars Lungi Sørensen, er henholdsvis tredje- og fjerdefavorit.

"Esbjerg er en klub, der vægter talentudvikling rigtig højt. Derfor ville det være naturligt at kigge på de to profiler, som i en årrække har arbejdet intensivt med Esbjergs talentudvikling. Derfor vurderer vi, at ledelsen selvfølgelig også må have Vind og Lungi på listen over kandidater," siger Mathias Reimer Larsen i en pressemeddelelse og fortsætter om Sormani:

"Sormani blev hurtig en trænerprofil i Danmark. Han viste i Vejle, at han havde en meget klar spilfilosofi, og så har han masser af erfaring. Det tyder jo på, at Esbjerg går en hård sæson i møde, og hvis de vælger Sormani, så får de en træner, der forstår at navigere i det pres, klubben måske kan blive ramt af i et potentielt nedrykningsspil."

John Lammers førte i sæsonen 18/19 Esbjerg til et højst overraskende resultat, da de som oprykkere sluttede på tredjepladsen i Superligaen. Denne sæson er dog startet frygteligt for klubben, som kun har hentet fem point i de første ni kampe. Det rækker til en øjeblikkelig 13. plads i Superligaen.