EfB bevarede trediepladsen og fik gode TV-penge

Den netop overståede 13. runde i Superligaen var ikke kun interessant på grund af stillingen i tabellen. Runden var ekstra spændende, da halvdelen af sæsonens kampe nu er spillet. Det betyder uddeling af de vigtige TV-penge.

Efter en spillerunde i Superligaen hvor alt flaskede sig for Esbjerg fB, er det tid til at gøre status.

For en klub som Esbjerg fB, betyder det ufatteligt meget, hvor stor en del af TV-pengene, man gør sig fortjent til. Og der må man sige, at alle planeter stod perfekt, og alle guder og gudinder tilsmilede klubben fra Esbjerg.

Esbjergspillerne klarede selv deres del af opgaven med den sikre 2-0 sejr over Hobro. Det betød en kontant sejrsbonus på 175.000 kroner, men for at beholde trediepladsen i stillingen, var vestjyderne også afhængige af andre resultater.

Resultaterne flaskede sig

AaB måtte ikke besejre AGF med mere end et mål, da de så ville have samme antal point som EfB og en bedre målscore. Dermed ville trediepladsen ende i Aalborg.

Til gengæld måtte AGF gerne vinde, da aarhusianerne stadigvæk ville være et point efter EfB på trods af en sejr. Der var derfor nok et usædvanligt højt antal esbjergfans, som heppede på AGF denne søndag. Heldigvis blev resultatet det bedst tænkelige for esbjergenserne og deres fans, da AaB og AGF spillede uafgjort 2-2, og dermed begge satte point til i den mere end tætte top-6-strid. Det betød, at trediepladsen blev bevaret og dermed en fin ekstra indtægt.

Og det er bestemt ikke ligemeget, om holdet står som nummer tre eller fire, når TV-pengene deles ud. Der er faktisk en halv million til forskel på de to placeringer. En ekstra sum en klub som EfB, der notorisk har en slunken pengekasse, rigtig godt kan bruge.

Status efter denne runde må derfor være, at den 13. spillerunde blev en af de bedste for EfB i lang tid.

Sådan fordeles TV-pengene efter 13. spillerunde:

1.   pladsen: 5,9 millioner kroner

2.   pladsen: 4,2 millioner kroner

3.   pladsen: 3,1 millioner kroner

4.   pladsen: 2,6 millioner kroner

5.   pladsen: 2,2 millioner kroner

6.   pladsen: 1,8 millioner kroner

7.   pladsen: 1,5 millioner kroner

8.   pladsen: 1,2 millioner kroner

9.   pladsen: 0,9 millioner kroner

10. pladsen: 0,7 millioner kroner

11. pladsen: 0,4 millioner kroner

12. pladsen: 0,2 millioner kroner