Julen kommer til Esbjerg: Juletræstænding og åbning af skøjtebanen

På fredag kommer julemanden sejlende til Esbjerg, og hvis vejret ellers tillader det, bliver den mobile skøjtebane på Torvet åbnet samme dag.

Julen kommer til Esbjerg, når julemanden traditionen tro bliver budt velkommen til Esbjerg City. Julemanden kommer sejlende direkte fra sit hjem på Grønland og lægger til ved Dokhavnen fredag den 23. november klokken 16.50.

Julefesten begynder dog allerede klokken 16.30 med Nisseveteranorkesteret, der underholder på Dokhavnen og giver julemanden en varm musikalsk velkomst, når han ankommer sammen med nissebørn, maskotten Makonga og de søde nissepiger.

Omkring klokken 17.10 kører julemanden og nissepigerne så gennem byens gader i City-Futte og stopper på Torvet, hvor de hilser på de fremmødte.

På Torvet møder julemanden også Trine Gadeberg, der i skikkelse af Kviknissen Pyt underholder byens børn og voksne cirka klokken 17.35. Efter at alle er kommet i en rigtig dejlig julestemning, tænder julemanden og Kviknissen Pyt det store juletræ på Torvet og byens flotte julebelysning.

Skøjtebanen på Torvet i Esbjerg åbner

En anden meget populær vintertradition i Esbjerg er byens mobile skøjtebane på Torvet. Under forudsætning af, at vejret tillader det, vil skøjtebanen åbne på fredag den 23. november klokken 12.00, så esbjergenserne både kan stå på skøjter og nyde julemandens ankomst til byen.

Skøjtebanen, der er på hele 1500 m2, er med sin isbelagte rutchebane og flere isbump en populær forlystelse for esbjergensere i alle aldre og er derfor blevet ventet med spænding.

Du behøver ikke selv medbringe skøjter for at komme på is på Torvet, det er nemlig muligt at leje skøjter ved skøjtebanen for kun 30 kroner.

Sport & Event Park Esbjerg, der driver skøjtebanen, oplyser, at udlejningen af skøjter er blevet gjort kontantløs, hvorfor man skal betale med MobilePay og Dankort.

Hvis man helst vil bruge kontanter, kan man som en ekstra service købe en voucher på Café Guldægget, som man kan veksle til skøjter i skøjteskuret på Torvet.

Fredag den 23. november er skøjtebanen åben helt til klokken 21.00 mod klokken 20.00 de andre hverdage. Lørdage, søn- og helligdage er der åbent indtil klokken 18.00.