Det er sæson for at plukke og spise Vadehavets østers, og Fiskeri- og Søfartsmuseet inviterer til festlige, sanselige og gastronomiske oplevelser på alle niveauer i efterårsferien.
Der er dem, som elsker dem – og dem, der endnu ikke er overbeviste. Ligegyldigt hvilken kategori du befinder dig i, så er der formentlig noget for din smag, når der er østers på menúen i efterårsferien hos Fiskeri- og Søfartsmuseet.
ØstersGalla i Saltvandsakvariet
Når ØstersGalla løber af stablen den 12. oktober er det tredje gang, og det er hurtigt blevet et signaturarrangement for museet.
Det er en særlig stemning, der omgiver gæsterne i Saltvandsakvariet ved de små intime borde med hvide duge og levende lys. De maritime omgivelser skaber sammen med fortællingerne og præsentationen af østersanretningerne en spændende oplevelse for de godt 30 gæster, som der er plads til. Til at fortælle om de frydefulde bobler, som akkompagnerer anretningerne, har museet søgt assistance hos Sigma Wine.
”Traditionen tro har vi inviteret et kompetent hold, så jeg er både nysgerrig og forventningsfuld. Med Sigma Wine om bord - og kokkesupport fra Food Organisation of Denmark, Colin Seymour og Fanø Oyster King, Jesper Voss, foruden MS Smags egne kokke Rune Rasmussen og Oliver Liedtke, så kan det kun blive godt,” udtaler museumsdirektør David Dupont-Mouritzen.
Østersgalla finder fredag den 12. oktober fra klokken 18 til 21.
Østersskole – lige dele formidling og mad
Om formiddagen lørdag den 13. oktober målretter museet indsatsen mod børnefamilierne, hvor også de mindste skal lære om østers, inden der skal prøves kræfter med den fysiske øvelse, som det kan være at åbne en østers. Øvelserne afsluttes med at spise sin egen østers.
Østersskolen finder sted lørdag den 13. oktober fra klokken 10 til 12.
ØstersFest
ØstersFest starter efter børnene er afleveret til bedsteforældrene den 13. oktober. Her er tale om en seriøs introduktion til østers, en basal fornøjelse og et helt fantastisk stærkt koncept - nemlig Oktoberfesten. De fleste kender den nok fra Tyskland, men varianten med Østers er i virkeligheden mest udbredt i Irland, hvor et af de mest kendte arrangementer er Galway Oyster Festival.
Konceptet er simpelt: Østers og fadøl. Sidstnævnte har gæstekok Jesper Voss med i form af Fanø Bryghus Oyster Stout, der er en specialbrygget porter. Priserne er små, for alle skal have råd til at være med. Kr. 195,- for 6 østers og 1 Oyster Stout. Herefter 4 østers for kr. 80,-
Det hele forgår i Fiskeri- og Søfartsmuseets forhal på primitive langborde af maritime skibsplanker.
Gæstekokken Jesper Voss glæder sig allerede: ”Efter netop at være kommet hjem fra 4 store østers events i München og Hamborg, glæder jeg mig til at forkæle Fiskeri- og Søfartsmuseets gæster til Østersgallaen den 12. oktober og til Østersfesten den 13. oktober.”
ØstersFest finder sted lørdag den 13. oktober fra klokken 17 til 20.
Masser af andet på programmet
De tre østers-arrangementer er langt fra det eneste, som Fiskeri- og Søfartsmuseet har på programmet i efterårsferien. Du kan gå på yderligere opdagelse i programmet på muséets hjemmeside her - hvor du også kan booke billet til østers-arrangementerne.