Esbjerg træner til halvmarathon i hovedstaden

Hos SGI Løb starter man den 3. august gratis fællestræning frem mod Copenhagen Half Marathon. Foto: Sparta

CPH Half er alle danskeres halvmaraton, og i Esbjerg står SGI Løb for fællestræninger frem mod løbet den 15. september.

Igennem de seneste år har CPH Half spredt de populære fællestræninger til det meste af landet. I år er Esbjerg og Sydvestjylland også kommet med på landkortet, da SGI Løb i Esbjerg med start den 3. august afholder gratis fællestræninger hver lørdag.  

”Vi har længe syntes om ideen om at deltage og afholde fællestræninger. CPH Half er jo et tilbagevendende arrangement, som vi gerne vil deltage i, og når vi gør det på denne måde, så synes vi, at det er givtigt for både SGI Løb, CPH Half og for alle i Sydvest Danmark, som godt kan lide at løbe, ” siger Søren Kruse Madsen, der er afdelingsleder i SGI Løb. 

CPH Half afholdes den 15.september, og den første fællestræning afholdes i Esbjerg den 3.august.Træningerne er som udgangspunkt åbne for alle, som gerne vil løbe en lang tur i weekenden.

”Alle som kan løbe 10 km nu kan være med. De fællestræninger vi har gør det ud for den lange tur i weekenden, som de fleste har i forberedelserne til løbet, og vi håber, der kommer mange løbere fra alle steder i Sydvestjylland, ” siger Søren Kruse Madsen.

Danmarks største løb

I SGI Løb er der tradition for at deltage i halv og helmaraton i Hamburg, hvor der sidste gang var hele 110 løbere med. Nu er det så Copenhagen Half Marathon, der er klubbens fælles mål.

” Nu ligger vi så langt vest på, at vi ikke tidligere har haft CPH Half som fælles mål. De løbere som har deltaget har klaret træningen selv, og vi har igennem tiderne hørt rigtig meget godt om løbet. Jeg har også selv deltaget flere gange, og det er bare Danmarks største løb på alle fronter. Så vi glæder os til stemningen og masser af glade løbere, og så giver det også klubben et boost af sammenhold, at der er et fælles mål at træne frem imod, ” siger Søren Kruse.