Esbjergenser er kåret til Danmarks bedste klejnsmed

Foto: DM i Skills

Anton Schnoor Riber vandt DM i Skills 2019 for klejnsmede. Lørdag blev han hyldet af statsminister Lars Løkke Rasmussen og en propfyldt Arena Næstved.

DM i Skills 2019 kulminerede lørdag med kåringen af danmarksmestrene på 43 erhvervsuddannelser i Arena Næstved.

Efter tre dages hård konkurrence mod fem andre klejnsmede kunne Anton Schnoor Riber lade sig hylde som Danmarks bedste klejnsmed. Han er i lære hos Qubiqa og går på Rybners Tekniske Skole.

"Da vi startede op torsdag, kom jeg rigtig godt fra start, og jeg fik lavet rigtig meget. Jeg gik og tænkte, at det nok gik lidt for godt for mig. Og når jeg kiggede over på de andres ting, så det bare knaldgodt ud. Jeg havde ikke regnet med at vinde, og det er ikke rigtig gået op for mig endnu," fortæller en glad Anton Schnoor Riber efter prisoverrækkelsen.

Statsministeren overrakte trofæer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte trofæer, gav håndtryk og delte også rosende ord ud til de alle deltagerne.

"Hver gang man kommer til DM i Skills, ser man, hvor dedikerede I er, hvor engagerede I er, hvor dygtige I er, hvor store ambitioner i har med jeres fag, og det gør en kæmpe forskel. Det gør en forskel for jer selv, for jeres arbejdsplads, for Danmark, for nye unge mennesker, som bliver inspirerede af jeres erhvervsvalg," sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i talen til vinderne ved præmieoverrækkelsen.

Industrien har kåret danmarksmestre i konkurrencefagene automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker, klejnsmed og personvognsmekaniker. Derudover har publikum haft mulighed for at besøge demofagene teknisk designer, flytekniker, lastvognsmekaniker, værktøjsmager og procesoperatør.

Siden Merete Riisager for tredje gang i sin tid som undervisningsminister skød DM i Skills i gang til åbningsceremonien torsdag den 4. april, har mere end 50.000 besøgende lagt vejen forbi DM i Skills i Arena Næstved.