Flagdagen markeres på Torvet i Esbjerg

Ligesom i 2017 vil både borgmester Jesper Frost Rasmussen og minister Ulla Tørnæs stå på scenen under arrangementet.

Alle er velkomne på Torvet i Esbjerg, når Esbjerg Kommune tager del i den officielle markering af flagdagen for Danmarks udsendte onsdag den 5. september fra kl. 16.30. Op til åbningen vil der være fanemarch gennem Kongensgade.

I anledning af den officielle flagdag den 5. september har Esbjerg Kommune invitereret de veteraner og tjenstgørende, som har været udsendt på missioner af og for Danmark i udlandet, til et arrangement på Torvet for at hylde deres indsats. Invitationen gælder også de udsendtes familier, men alle interesserede er velkomne til at deltage i markeringen af flagdagen.

Flagdagen blev indført i 2009, og dagen bruges som en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet.

Arrangementet i Esbjerg foregår på Torvet, og kl. 15.50 vil fanebærerne marchere via Kongensgade fra Stormgade. Kl. 16.15 vil fanebærerne sammen med Syd- og Sønderjyllands Politiorkester gå fra Musikhuset Esbjerg. På Torvet vil orkestret spille et par numre, mens Pansermuseet i Oksbøl udstiller tre køretøjer.

Kl. 16.35 holder borgmester Jesper Frost Rasmussen velkomsttalen, mens minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs holder flagtalen. På scenen vil der være flere taler og musikalske indslag ved Rikke Egholm Ravn. Børn af lokale veteraner og tjenstgørende får overrakt børnemedaljen.

Alle fremmødte bydes på kaffe og kage. Arrangementet slutter kl. 18.30.

Det er anden gang, at Esbjerg Kommune er vært for et arrangement i forbindelse med den officielle flagdag.