Har du oliepletter på fliserne? Sådan redder du dine fliser

Hvis du er glad for dine fliser, så ved du præcis, hvor irriterende det kan være, når der sker noget med dem.

Der kan ske mange ting med dine fliser, som forringer deres udseende, og oliespild er én af de ting, som kan gøre dine fliser grimme at se på. Det er sjældent din fejl, at der bliver spildt olie på fliserne i din indkørsel. Det kan være dine gæster, dine skraldemænd eller dit postbud, som har forårsaget de grimme oliepletter. Oliepletter er desværre ikke det nemmeste at fjerne fra fliserne, så derfor kan du få brug for lidt kyndig hjælp fra nogle professionelle.

Kan oliepletter fjernes helt?

Det korte svar er, at ja – oliepletterne på fliser kan godt fjernes helt. Men desværre er der nogle faktorer, som afgør, hvorvidt det vil lykkes at fjerne alle spor af oliepletterne. Når det kommer til oliespild på fliser, som forårsager oliepletter, så handler det om at handle hurtigt. Jo hurtigere du handler, jo større er chancen for, at du vil kunne få fjernet alle spor efter oliepletterne. Når der spildes olie på fliser, så begynder olien straks at suge sig ned i flisen.

Jo længere du venter med at få fliserne behandlet, jo længere ned i fliserne synker olien. Hvis olien når langt ned i flisen, så bliver det svært, næsten umuligt, at fjerne det helt. Man vil kunne få gode resultater lige meget hvad, men hvis du har haft oliepletterne i lang tid, vil en behandling ikke kunne fjerne oliepletterne helt. Dog vil det helt klart kunne friske dine fliser op og styrke dem mod andre, udefrakommende problemer såsom alger. Derfor skal du altid reagere hurtigt og lave en aftale med nogen, som kan hjælpe med problemet.

Hvordan foregår fliserensningen?

Det kræver naturligvis en god fliserensning at få bugt med de forfærdelige oliepletter. Du skal finde en fliserenser, som har meget erfaring med at arbejde med fjernelse af olie. Det er nemlig ikke en helt tilfældig form for fliserens, da fokusset er på oliepletterne og ikke så meget på alger og flisepest. Først opløses olien med et middel, som er beregnet til olieopløsning. Derefter bliver fliserne renset grundigt, så du ender med at have de flottest mulige fliser.

I nogle tilfælde giver det bedst mening bare at rense de fliser, som er ramt af olien. Men i nogle tilfælde, hvor olien er spildt ud over et stort areal, og hvor mange fliser er ramte, kan det være en god idé at få foretaget en komplet fliserens. På den måde kan du undgå, at der er grimme overgange og altså skabe et ensartet fliseareal.