Her fejrer Esbjerg, Ribe og omegn sankthans

Bål og sang hører til, når det er sankthans i Danmark. Foto: Shutterstock

På søndag fejrer vi sankthans med bål og sang, men hvor kan du fejre det, og hvor er det bedste arrangement til dine behov. Vi har lavet en liste over spændende og hyggelige arrangementer, der finder sted i Esbjerg, Ribe og omegn.

Højtiden sankthans er for de fleste mennesker lig med bål, men faktisk har højtiden navn efter Johannes Døberen, som blev født 24. juni – altså et halvt år før Jesus. I norden har vi tradition for at afholde højtider aftenen før selve dagen, derfor fejrer vi sankthansaften fejres den 23. juni. Læs med her, hvor du kan fejre sankthans i Esbjerg, Ribe og omegn.

Gudstjeneste

I anledningen af sankthans flytter Grundtvigskirken gudstjenesten ud i det fri og holder Frilufts- og familiegudstjeneste på plænen ved Lergravssøen. Arrangementet er lavet i samarbejde med FDF,

Som også leverer musikken og bygger et alter til lejligheden. 

Der vil blive sunget de kendte salmer og afholdt en børnevenlig prædiken. Efter gudstjenesten er der kagemand og kaffe, the og saft i anledning af kirkens 50-års fødselsdag. Der vil desuden blive opsat en hoppeborg eller ”hoppekirke” til fri afbenyttelse, som i år er en Hoppekirke. Arrangementet afholdes fra 16:00-22:00.

Kvaglund Kirke

Man kan også kigge forbi Kvaglund klokken 17:30 til grill og spisning af eget medbragt mad. Klokken 18:30 er der leg for børn mens der klokken 19.30 er bål og tale ved Karin Blok Kristensen. 

Børnevenlig Sædden Kirke

Ved Sædden Kirke og Sædding Strand er børnene i fokus. 

Der vil være snobrød og pølser, og underholdning af tryllekunstner og bugtaler Hans Jørgen Østerby. Det hele slutter af med et kæmpe bål på stranden, hvor der er fællessang med midsommerviser.

Program ved kirken:

18:00 – Gratis snobrød og saftevand. Pølser med brød og kaffe/te sælges

18:30 – Kort Skt. Hans tale - Tryllekunstner og bugtaler Hans Jørgen Østerby underholder.

Program på stranden:

20.00 Kæmpebål tændes og Midsommerviser synges.                     

Skibbroen

Ribe Roklub inviterer til sankthans ved klubhuset og bål på Hovedengen. Der vil desuden være en heks, der flyver over åen. Man vil kunne opleve musik, boder og båltale på ved klubhuset, Skibbroen. 

Solhvervsfest på Ribe VikingeCenter

Vil du have en anderledes oplevelse og se hvordan festmåltidet tilberedes og Storgården pyntes op. Så kom med når Vikingerne ofrer til guderne og samles til dans og sang omkring midsommerstangen.