Jobcenteret indgår alliance med Google: Skal hjælpe ledige videre i tilværelsen

Forløbet udbydes også i både København og Aarhus, hvor erfaringerne er positive. Foto: Shutterstock

På mandag begynder 25 ledige borgere fra Esbjerg et opkvalificeringsforløb udviklet af Google med henblik på at give dem digitale kompetencer.

Samarbejde mellem Jobcenter Esbjerg, Business Esbjerg og Google skal hjælpe ledige i job - og virksomheder med at vokse

De 25 ledige vil komme gennem tre intensive uger, hvor de skal tilegne sig de digitale færdigheder, som mange små og mellemstore virksomheder efterspørger. Gruppen af ledige udgør det første hold i Esbjerg, som efter de tre uger kan kalde sig Digitale Koordinatorer.

Den 25. september afsluttes deres forløb med et såkaldt matchmaking-arrangement, hvor de nyudklækkede digitale koordinatorer kommer ansigt-til-ansigt med potentielle arbejdsgivere fra små og mellemstore virksomheder i byen. Målet er at finde et match, så de ledige kan gå derfra med et jobtilbud og virksomhederne med ny kompetent arbejdskraft.

Matchmaking-arrangementet afholdes i Rådhushallen på Esbjerg Rådhus.

Forløbet er resultatet af et samarbejde mellem Jobcenter Esbjerg, Business Esbjerg og Google, som også andre steder i landet opkvalificerer ledige til en digital fremtid. Både Jobcenter Esbjerg og Business Esbjerg ser gode perspektiver i samarbejdet med Google om den digitale opkvalificering af ledige.

"Virksomheder efterspørger i stigende grad medarbejdere, der kan hjælpe dem med at håndtere den digitale udvikling og udnytte de muligheder, som den giver. Jobcenter Esbjergs hovedopgave er at hjælpe ledige i arbejde og skaffe kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder. Så med opkvalificeringsforløbet Digital Koordinator og det efterfølgende matchmaking-arrangement, slår vi så at sige to fluer med et smæk," siger formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune Henrik Vallø

Erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg tilføjer:

"Digitaliseringen er i fuld gang med at ændre den måde, virksomheder arbejder, kommunikerer og handler på.  Der opstår således hele tiden nye forretningsmodeller og -muligheder, der med fordel kan bringes i spil. Business Esbjerg oplever stor interesse blandt de lokale virksomheder i forhold til at erhverve sig kompetencer, der kan være med til at omsætte den digitale udvikling til vækst og fremgang. Derfor er vi også glade for at få etableret dette samarbejde med Google og Jobcenter Esbjerg."

77 procent af deltagerne kommer videre

Digital koordinator-forløbet sigter mod at give kursisterne de redskaber, som virksomhederne selv efterspørger. Det er blandt andet færdigheder i opbygning af hjemmesider, webanalyse, e-handel, annoncering på nettet, nyhedsbreve og formidling på sociale medier. Og erfaringerne fra Aarhus og København viser, at de ledige har gode muligheder for at komme i job efter forløbet. Siden 2017 er der gennemført 17 tilsvarende forløb i København med mere end 600 ledige og i Aarhus tre forløb med mere end 200 ledige. Samlet set er 77 % af deltagerne kommet i enten ordinært job, løntilskud eller virksomhedspraktik efterfølgende.

"Digitaliseringen er ved at forandre vores samfund, og Danmark har heldigvis et rigtig godt udgangspunkt i forhold til at være med i front. Men det er også vigtigt, at både ledige og virksomheder griber mulighederne og udnytter de digitale redskaber. For os er det en helt afgørende opgave at hjælpe den udvikling på vej, og det gør mig både glad og stolt, når man ser de her meget konkrete resultater," siger Malou Aamund, der er direktør for Google Danmark.

Det første hold af Digitale Koordinatorer i Esbjerg starter mandag den 2. september det tre uger lange kursusforløb. Forløbet skal skabe grundlag for kommende forløb i Esbjerg Kommune. Kontakt Jobcenter Esbjerg for mere information om forløbet.

Om forløbet frem mod at blive digitalt koordinator

  • Undervisningsforløbet løber fra den 2. september til og med fredag den 20. september 
  • Virksomheder har i løbet af de tre uger mulighed for at komme på undervisningsbesøg og møde kandidaterne
  • Virksomheder inviteres derudover til et matchmaking-arrangement på Esbjerg Rådhus den 25. september kl. 15.00-17.15. 
  • Succes Online blev etableret i 2012 på initiativ af Google. Udover Google tæller partnerskabskredsen i dag Erhvervsstyrelsen, Dansk 
  • Forløbet tilbydes også i Aarhus og København