Ny is med ølsmag kan købes i Esbjerg

Foto: Thisted Bryghus

Øl og is virker måske ikke som den mest oplagte kombination, men den helt ny is med ølsmag har fået masser af positive tilbagemeldinger, og nu kan den købes i Esbjerg.

En øl smager altid bedst, hvis den er is-kold. Den skal dog helst ikke være frossen, men det har man alligevel forsøgt sig med hos det nordjyske Thisted Bryghus, der er gået sammen med Premier Is om at lancere en helt ny is.

Det er tale om en is, der smager af øl, og tidligere på året kunne glade is- og ølentusiater nyde den nye is til Ølentusiasternes Ølfestival i København, hvor isen blev taget vældig godt imod. Faktisk har der været mange efterspørgsler på isen, og nu er den så kommet på markedet.

”Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” udtaler Christian Brink, der er kommerciel direktør hos Premier Is/Mejerigaarden i en pressemeddelelse, inden han uddyber:

”Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isene har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndjghederne og så videre,”

Isen kan fås i Esbjerg

Isen der netop er kommet på markedet, er kun tilgængelig i udvalgte Meny butikker rundt omkring i landet, så det vil for nogen kræve en længere køretur, hvis man skal forkæle smagsløgene med den nye øl-is.

Esbjerg24 ringede til de nærmeste Meny-butikker omkring Esbjerg, og her var der jackpot hos Meny på Bytoften 20, 6710 Esbjerg. Isen er faktisk på tilbud i denne uge, hvor den står til 39.95 kroner. Normalprisen er 49.95 kroner.

Sådan smager øl-isen

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy. På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl. 

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.  Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.