Officielt: Stor kapsejlads starter i Esbjerg i 2022

The Tall Ships Races er blevet en stor publikumsmagnet. Foto: Esbjerg Kommune

For femte gang vil den imponerende flåde af traditionelle skibe anløbe Esbjerg Havn. Det sker i juli 2022, når Esbjerg bliver starthavn for kapsejladsen.

Organisationen bag The Tall Ships Races, Sail Training International, har netop offentliggjort navnene på værtshavnene i 2022. Øverst på listen stod der Esbjerg, hvilket betyder, at byen bliver starthavn for hele begivenheden om tre år.

"Vi sendte ansøgningen om at få The Tall Ships Races til Esbjerg umiddelbart efter at have haft værtskabet i 2018. Arrangementet var på alle måder en kæmpe succes, og mange gode kræfter bakkede om den vellykkede afvikling. I den efterfølgende evaluering udtrykte mange et ønske om, at Esbjerg skulle gentage succesen. Derfor er det fantastisk, at vi igen får lov til at invitere til kæmpe maritim folkefest her på havnen i Esbjerg", jubler borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Over 500.000 mennesker besøgte Esbjerg under The Tall Ships Races i 2018.

I 2022 vil arrangementet i Esbjerg strække sig fra den 7. juli til den 10. juli, hvorefter skibene vil begive sig mod Harlingen i Holland.

"De besøgende kommer for at se skibene, men de er også meget interesserede i at opleve Esbjerg Havn og de områder, som normalt er lukkede for offentligheden. The Tall Ships Race er en fantastisk begivenhed, hvor vi kan vise, hvordan en moderne havn ser ud, mens der skabes opmærksomhed omkring de særlige forretningsområder, som Esbjerg Havn beskæftiger sig med", siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Femte besøg siden 1993

Esbjerg er efterhånden blevet en velanset havn i Tall Ships sammenhænge, og organisationen bag begivenheden ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

"Sail Training International er glad for, at Esbjerg er vært for The Tall Ships Races i 2022. I 1993, 2001, 2014, 2018 og med 2022, hvilket vil markere at det er femte gang, at The Tall Ships Races besøger byen. Esbjerg formår gang på gang at promovere værdierne forbundet med Sail Training International, nemlig at fremme internationalt venskab og forståelse og fremvise denne ånd, når det gælder udviklingen af ​​unge mennesker. Vi glæder os til at samarbejde med de vidunderlige mennesker i Esbjerg, der altid har budt Tall Ships-flåden og de unge trainees varmt velkommen og har bidraget til at gøre The Tall Ships Races til en verdensklasse begivenhed. Vi ser frem til 2022, hvor The Tall Ships Races flåden returnerer til Esbjerg", siger Gwyn Brown, CEO i Sail Training International.

Sætter tonen for resten af sejladsen

Med titlen som starthavn får Esbjerg æren af at slå tonen an for hele kapsejladsen. Den opgave glæder eventchef Villy Grøn sig til at løfte.

"I starthavnen er festlighederne på kajen og i byen præcis de samme, som vi kender fra tidligere, men der er en helt særlig stemning på skibene, når de samles for at starte på årets kapsejlads. De tre øvrige havne i 2022 er lige som Esbjerg særdeles erfarne værtshavne. Vi har været sammen med Harlingen i både 2014 og 2018. Antwerpen har, siden vi var sammen med dem i 2001, været vært flere gange, og vi har haft en tæt dialog med dem gennem mange år. Aalborg og Esbjerg har som danske Tall Ships værter naturligvis i forvejen et tæt samarbejde, og vi glæder os til at være på hold sammen", siger eventchef Villy Grøn.

Som årets målhavn får Aalborg til opgave at sætte et flot og festligt punktum for The Tall Ships Races 2022.

Om The Tall Ships Races

The Tall Ships Races afvikles af Sail Training International, en engelsk non-profit organisation, som har til formål at uddanne unge mennesker og fremme kulturforståelse via oplevelser til søs.

Esbjerg har tidligere været vært for The Tall Ships Races i 1993, 2001, 2014 og 2018.

I 2022 vil kapsejladsen begynde i Esbjerg, når flåden sejler den 10 juli. Den 14. juli ankommer skibene til Harlingen, Holland, og forlader havnen igen den 17. juli. Den 22. juli er Antwerpen i Belgien klar til at modtage The Tall Ships Races. Den sidste strækning af kapsejladsen skydes i gang den 25 juli, når skibene sætter igen sætter kurs mod Danmark, hvor Aalborg bliver årets målhavn.