Politiet indfører visitationszone i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi har indført visitationszone i Esbjerg by. Det er gældende for et område afgrænset af E20 – Dokken – E20 – Adgangsvejen – H E Bluhmes Vej – Sædding Strandvej – Gudenåvej – Stenhuggervej – Smedevej – Sædding Ringvej – Gjesing Ringvej – Kjersing Ringvej og tilbage til E20 inklusiv de nævnte gader.

Visitationszonen er gældende i tidsrummet fra og med fredag den 17. august 2018 klokken 18.00 til og med mandag den 17. september 2018 klokken 18.00.

Stikprøvevisitationer

Politiet kan indføre visitationszoner i medfør af politilovens paragraf seks. I zonen har politiet ret til at foretage såkaldte stikprøvevisitationer, hvor myndigheden ellers udelukkende må visitere på baggrund af en konkret mistanke.

Politiet må i visitationszonen kropsvisitere borgere samt undersøge borgernes tøj, andre genstande samt borgernes biler.

Flere sammenstød

Indførelsen af en visitationszone sker som følge af, at der i den seneste tid har været flere voldelige sammenstød mellem to lokale grupperinger, senest i går, torsdag den 16. august 2018, hvor der blev afgivet skud på hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej i Esbjerg. En personbil med skudhuller blev efterfølgende fundet på Askelunden i Esbjerg.

Visitationszonen omfatter en betydelig del af Esbjerg by. Og zonen skal ses i sammenhæng med, at grupperingernes sammenstød er sket flere steder i byen.

Visitationszonen har et forebyggende sigte med hensyn til at forebygge yderligere sammenstød og deraf følgende fare for personers liv og helbred.