Masser af godter på Tobakken i denne uge

Vi er allerede nået nået til den første uge i december, og på Tobakken deler de da også godt ud af julegodterne. Der er alt lige fra amerikansk guitarekvilibrisme over en ægte jazz-julekoncert til prisbelønnet elektronisk musik med Saveus og fest med Sømændende.

Vi lægger ud onsdag den 5. december klokken 20.00 med amerikanske Jim Suhler og Alan Haynes.

De to Texas Guitar Slingers har været ønskede på scenerne i Europa, lige siden de i 2000 sammen udgav det legendariske album Live @ Blue Cat Blues.

Det er dog ikke lykkedes før nu, da Jim Suhler har haft for travlt med at være leadguitarist hos George Thorogood & The Detroyers. Men nu sker det endelig, da de to texanere er i Europa for at  spille et par festivaler i Holland & Belgien. De har nogle hverdage fri i mellem disse festivaler. Og som Alan Haynes siger: “I would hate to travel to Europe, without visiting all my friends and fans in Denmark.”

Derfor er Tobakken gået sammen med to andre spillesteder og har fået fløjet de to herrer til Danmark, hvor deres back-up er den magiske vikingeduo bestående af Henrik Poulsen og Mads ’Tiny’ Andersen, som Alan Haynes har brugt som sin faste backing i Europa de sidste 8 år.

Julejazz

Allerede torsdag den 6. december bliver der godt gang i den igen på Tobakken – igen klokken 20.00.

Denne aften bliver der jazzet julestemning sammen med to af landets bedste sangere. Julestemningen kommer garanteret helt i top med solistparret Szhirley og Bobo Moreno i front for det sublimt spillende DR Big Band. Det bliver en aften fyldt af blues, inderlig jule-soul og rå-swingende klassikere fra blandt andet bandets to albums Merry Christmas, Baby og Jazzin’ Around Christmas.

Årets ”Merry Christmas”-vært er skuespilleren Jens Jacob Tychsen, kendt fra blandt andet Badehotellet og Rejseholdet, og sammen med sangerne Bobo Moreno og Szhirley byder han og DR Big Band velkommen til en koncert, der garanterer swingende julestemning!

Prisvindende Martin

Spoler vi frem til fredag den 7. december klokken 21.00 ændrer stemningen sig til et hårdere og mere elektronisk udtryk med Saveus.

Bandet bliver anført af bagmand, frontfigur, sangskriver og keyboardspiller Martin Hedegaard, som mange vil huske som den suværene vinder af X-Factor i 2008. Han er i mellemtiden blevet voksen og gik på scenen til P3 Guld i efteråret 2015 sammen med bandet Saveus, med hvem han fik publikum til at tabe kæben af begejstring. Ved årsskiftet 15/16 udnævnte P3s lyttere singlen ”Levitate Me” til årets uundgåelige. Dernæst fulgte roste koncerter i ind- og udland, blandt andet på sidste års Spot Festival, hvor Gaffa kvitterede for oplevelsen med ordene ”Hedegaard og bandet leverede en fornem performance, der tog røven på selv de høje forventninger.” Og nu er bandet altså klar til at begejstre det esbjergensiske publikum.

Fest og ballade

Musikugen sluttes af på Tobakken med festbandet Sømændende, der er kendt fra radio og TV. Bandet er kendt for at lave den fede fest og for at skåle rigeligt med publikum, så ikke et øje eller en gane er tør. Så grib en kaptajnskasket, en merskumspibe og mød op på Tobakken lørdag den 8. december klokken 21.00, hvor du kan skåle og gå i dørken med Sømændene.