Verdensklasseguitarist gæster Tobakken

Mike Stern har været en af de største jazz-guitarister i mere end 40 år. Og nu er vi så heldige, at han endnu engang gæster Tobakken sammen med et superband den 14. november.

Mike Stern var desværre ude for et uheld for et par år siden, hvor han brækkede begge arme og slog skulderen voldsomt – vel nok det værste, der kan ske for en guitarist. Heldigvis virker det som om, den ufrivillige pause har inspireret superguitaristen voldsomt. I hvert fald har Mike Stern for nyligt udgivet et nyt utroligt veloplagt album med titlen ‘Trip.’ Det er hans 17. album i eget navn.

Albummet oser af inspiration og spilleglæde, og bringer en gammel funk/fusionsfanatiker tilbage til de gode gamle dage, hvor blandt andet Brecker Brothers huserede, og verden generelt var et langt bedre sted at være – ikke mindst musikalsk. Og det er da også netop det nye album, denne ‘Trip Tour’ vil præsentere.

Det kan derfor varmt anbefales at lytte grundigt til albummet og så være klar på Tobakken onsdag den 14. november, hvor Mike Stern giver koncert.

Du kan høre albummets første nummer med samme titel 'trip' her:
Trip by Mike Stern from the new album Trip

Seks Grammy-nomineringer

Kendere behøver ingen nærmere introduktion til Mike Stern, men for nytilkomne til dette musikalske univers, skal det især nævnes, at han har spillet sammen med med legendariske Miles Davis i en 3-årig periode i starten af 80’erne.

Stern har seks Grammy-nomineringer og har sammen med John Scofield været selve definitionen på guitaristen i moderne jazzmusik. Der har været rigtig mange highlights i hans lange og glorværdige karriere. Der kan nævnes hans tætte samarbejde med navne som Jaco Pastorius, David Sanborn og Brecker Brothers, (hvilket tydeligt kan høres på det nye album). Steps Ahead, Yellowjackets og en lang række prominente solister som han har indspillet og turneret med.

Back up fra allerøverste hylde

Men Mike Stern kommer naturligvis ikke alene til Esbjerg, og da en guitarist med hans ry ikke har svært ved at finde musikere, der vil spille med, har han sammensat et voldsomt hold fra øverste hylde.

Først kan vi nævne det nuværende Rolling Stones-medlem, bassisten Darryl Jones, som har spillet med ’rullestenene’ siden 1994. Foruden dette samarbejde har Darryl Jones igennem mere end 35 år også spillet med folk som Sting, Herbie Hancock, Peter Gabriel, Eric Clapton, Madonna, John Scofield og ikke mindst Miles Davis, hvor han var med i samme periode som Mike Stern.

På trommer kommer en af branchens mest benyttede trommeslagere nemlig selveste Keith Carlock, der har et CV, der kan fortælle at han har lagt grooves og beats hos blandt andet John Mayer, TOTO, Sting, Steely Dan, Diana Ross, Larry Carlton, Faith Hill, Rascal Flats, Paula Abdul og James Taylor.

Sidst men ikke mindst har vi saxofonisten Bob Malach, der har også har spillet sammen med et væld af verdensstjerner, som Stanley Clarke, Horace Silver, Madonna, Barbra Streisand, Steve Miller, Robben Ford og ikke mindst 6 år i Stevie Wonders band.

Der er derfor en kæmpestor musikalsk oplevelse i vente denne aften på Tobakken i Esbjerg.

Koncerten finder sted på Tobakken Esbjerg onsdag den 14. november klokken 20.00. Billetter kan købes på Tobakkens hjemmeside.