Dansk erhvervsmand stiller tomt hospital til rådighed til coronapatienter

Dette et modelbillede fra et sygehus. Foto: Shutterstock.

I disse tider er alt hjælp kærkommen, og når man ser på skrækhistorierne fra Italien, så bliver vi måske nødt til at opgradere vores muligheder for at kunne tilgå hospitaler.

 

 

En rigmand stiller nu bygninger til rådighed, som kan bruges helt gratis som hospital. Selvom vi ikke ved, hvor man syge der er, så kan det ende man katastrofalt mange, hvis man kigger på situationen i de andre lande, som er et par uger foran os med smitten.

Det er sådan man gør

Måske kender du ikke Ejgil Egsgaard fra Esbjerg, men den succesrige erhvervsmand har nu slået sit navn fast, selvom han er meget ydmyg. Det skriver Ekstra Bladet.

Lige nu har han stillet bygningerne til et helt hospital til rådighed, som kvit og frit kan bruges til behandlingen af smittede coronapatienter:

”Det er sådan noget man gør i disse tider,” Ejgil Egsgaard. Men ellers har han ikke flere kommentarer eller mere at tilføje.

Nedlagt privathospital

Det er ikke en hvilken som helst bygning, der bliver stillet til rådighed. Det er det nedlagte privathospital Hjertecenter Varde. Så bygningerne er yderst brugbare.

Hospitalet har stået tomt siden lukningen.

Eigil Egsgaard har tjent sine penge gennem sikringskoncernen Telesikring. Erhvervsmanden er meget succesrig, men nu giver han altså succesen videre.

Sidste år købte han hospitalet, som er hele 5.309 kvadratmeter store og samtidig er det et topmoderne privathospital.

Det var egentligt planlagt, at der skulle indrettes hotel og et sundhedscenter i bygningerne, men de planer er lige nu på standby.

Takker nej for nu

Man skulle ikke tro at nogen kunne sige nej til Eigil Egsgaards fine tilbud. Men det ser ud til, at det er det, som kommer til at ske.

Region Syddanmark har nemlig ikke behovet på nuværende tidspunkt:

”Vi er glade for alle gode tilbud og henvendelser, og vi lagrer dem alle til senere brug, hvis det skulle blive aktuelt,” udtaler Stephanie Lose der er Regionsrådsformand til jv.dk.