Dronning Margrethe overrækker særligt Dannebrog til regiment i Forsvaret

Hendes Majestæt Dronningen ved en tidligere lejlighed. Foto: Shutterstock

Hendes Majstæt Dronningen vil under en parade på Varde Kaserne 24. oktober indvie og overdrage Efterretningsregimentets nye Myndighedsfane.

Det bliver markeret med en parade på Varde Kaserne, når Hendes Majestæt indvier og overdrager Efterretningsregimentets nye Myndighedsfane. 

Det færdige program foreliggere endnu ikke, men sikkert er det, at man hos Efterretningsregimentet ser frem til det kongelige besøg. 

”Det er en stor ære for Efterretningsregimentet at få kongeligt besøg og fejre, at vi modtager vores Myndighedsfane af Hendes Majestæt Dronningen. Vi ser frem til Dronningens besøg på Varde Kaserne, og vi glæder os alle til en både højtidelig og festlig dag," udtaler Chefen for Efterretningsregimentet, oberst Lars Christian Küseler, om begivenheden. 

Tjenestegrenen som kaldes ”Efterretningstjeneste” har eksisteret siden 1. marts 2014, hvor grenen blev officielt oprettet. 

Om myndighedsfanen

  • Myndighedsfanen, som skal overdrages af Hendes Majstæt Dronningen, er en Dannebrogsfane, som er den militære enheds sjæl og fungerer som samlingspunkt for soldaterne.
  • Dannebrogsfanen, som markering af de militære enheder, blev indført med Hærloven i 1842, og har siden markeret majestætens personlige forhold til de militære styrker. 
  • Som en del af indvielsesceremonien af den nye myndighedsfane bliver fanen for Hærens Efterretningscenter nedtaget og vil efterfølgende indgå i den historiske samling.

Læs også

Vejret DMI - Hold dig opdateret med seneste vejrmeldinger fra Vejret DMI.

Synonymordbog - Bliv inspireret med denne synonymordbog.

Sød besked til kæresten - Vil du gerne sende en sød besked til kæreste eller flirt, så er dette et godt sted at starte.