Sensation: Tropisk havskildpadder dukker op i Danmark

Modelfoto. Det var ikke denne skildpadde, som er kommet til Danmark. Dog en af samme art. Foto: Shutterstock

For tredje gang nogensinde er en havskildpadde af arten Uægte Karette gået i land i Danmark.

Torsdag d. 2. januar i år blev der fundet en Uægte Karette ved Blåvand. Havskildpadden var strandet og forsøgte at komme ud i havet, men kraftige bølger forhindrede dette. Eksemplaret var meget lille, kun to kg og to-tre år gammel. Det oplyser Naturbasen i en pressemeddelelse. 

Skildpadden blev først bragt til Blåvand Zoo og senere til Den Blå Planet i Tårnby. Den var afkræftet, dehydreret og havde sandsynligvis lungebetændelse pga det uvante kolde vand, som den på sigt ikke kan overleve i. Den får nu penicillin og kommer nok til fremover at bo på den Blå Planet med en noget større artsfælle.

Du kan se et billede af skildpadden fra Blåvand lige her.

Tredje skilpadde af sin slags i Danmark

Det er meget sjældent at Uægte Karette når vores farvande, og fundet er kun det tredje for Danmark. De to første fund var i 1971 ved Ulvshale på Møn og i 1999 ved Vorupør. Man kan ikke sige nøjagtigt hvor dette individ kommer fra, men man kender de ruter, havskildpadderne følger i almindelighed.

De uægte karetter, som ses i Vesteuropa, kommer langt overvejende fra Vestatlanten, nærmere betegnet det østlige og sydøstlige USA. De havner generelt ud for de Britiske Øers vestvendte kyster, og kun få fortsætter til Nordsøen.