6 ting, osteopati i Esbjerg kan hjælpe med

Foto: annoncør

Det kan være svært at blive klog på smerter. På egen hånd kan tage lang tid at komme tilbage til en smertefri hverdag. Det kan i hvert fald være scenariet, hvis man ikke har den rette viden og erfaring i forhold til behandling af disse.

 

Med hjælp fra en dygtig osteopat kan I sammen blive klogere på årsagen til smerterne, og hvordan smerterne kan forebygges fremadrettet.

 

Her på siden gennemgår vi seks typiske gener, som en dygtig osteopat kan hjælpe dig med.

 

En dygtig fagperson har blandt andet følgende:

      -    Speciale i albue

  • Speciale i hæl
  • Speciale i fod
  • Speciale i symfyse
  • Speciale i kæbe
  • Speciale i tinnitus

1)Albuesmerter

En osteopat har en holistisk arbejdstilgang, som betyder, at kroppen bliver set som en helhed, hvor kroppens enkelte dele påvirker hinanden.

Albuesmerter kan opstå af flere grunde - blandt andet af overbelastning i forbindelse med idræt. Typiske albueskader er en tennisalbue og golfalbue.

En dygtig behandler vil ikke have fokus på symptombehandling - ligesom en fysioterapeut - men vil i højere grad se på, hvorfor skaden er opstået, og hvordan det kan forebygges i fremtiden.

2)Hælsmerter

Vores fødder udsættes konstant for en vis belastning i dagligdagen i forbindelse med gang og løb. Derfor er det ikke ualmindeligt, at der opstår gener eller problemer i området omkring hælen.

En typisk skade er en hælspore, som er en betændelsestilstand i og omkring senerne, som hæfter på hælen under foden. Inflammationen kan befinde sig i svangsenen, hvilket besværliggør bevægelsen ved gang eller løb.

En dygtig osteopat i Esbjerg kan hjælpe med mange ting.

Det kan du læse mere om herunder:

https://www.aarhusosteopati.dk/osteopat-osteopati-esbjerg.aspx

3)Fodsmerter

I foden har vi 26 forskellige knogler, 33 led og mere end 100 ledbånd og ligamenter samt mange muskler. Alle disse dele er afgørende i forhold til stabilitet, kraftoverførsel og mobilitet.

 

Derfor giver det sig selv, at der kan opstå problemer i foden, som kan være svære at klare på egen hånd og forebygge fremover.

 

Med professionel hjælp kan du blive klogere på din krops evne til at behandle sig selv, så lignende gener ikke genopstår.

4)Symfysesmerter

I forbindelse med graviditet opstår bækkenløsning, som skaber pladsen til en fødsel.

Her kan det være oplagt at få professionel hjælp med henblik på symfysen.

 

Symfysen - kønsbenet - bliver dannet, hvor de to bækkenknogler mødes, der skaber et uægte led.

 

Smerter i området kan stamme fra ligamentsmerter fra livmoderen, som løber hen over symfysen. Når livmoderen vokser, bliver ledbåndene strukket, hvilket kan give ligamentsmerter under graviditeten.

5)Kæbesmerter

Et kæbeled beskrives som et synovialt led, der består af to knogler, en ledkapsel, ledvæske, brusk og en diskus. Når kæbeleddet åbnes, sker en rotation og herefter en fremadglidning. Leddet er stabiliseret af ledkapslen og diskus samt muskler og bindevæv.

 

Her er tre typiske kæbegener:

  • Skævt bid
  • Kæben klikker eller knækker
  • Kæben låser i åben position

 

En skarp osteopat vil undersøge, om kæben er årsagen til smerterne, eller om de skyldes andre problemer i kroppen. Målet er at opnå optimal funktion og bevægelighed i og omkring kæbeleddet igen ved at optimere spændinger i kæbemuskler, øge blodcirkulation i området og løse problemer med nerver.

6)Tinnitus

Tinnitus betegner en susen i øret, selv om høresansen ikke påvirkes udefra. Lidelsen kan opstå efter et slag mod hovedet, efter støjskader, efter skader i mellemøret eller opstå på grund af arvelighed.

 

Tinnitus skyldes en påvirkning af hjernenerven, hvorfor der kan opstå svimmelhed i forbindelse med lidelsen.