Er det tid til gennemgang af dine eller familiens forsikringer?

Der kan være mange penge at spare årligt ved at gennemgå sine forsikringer. For uden at vide det, kan man kan betale for dyrt for sine forsikringer, da markedet hele tiden er i konkurrence om de eksisterende kunder.

Økonomisk tryghed er en del af at have forsikringer

Der er både lovpligtige og ikke lovpligtige forsikringer som indbo- og ulykkesforsikringer er. Men det vil altid være økonomisk sund fornuft at forsikrer sig og sin familie. For uheld kan ende ud i at være omkostningsfulde, hvilket de fleste danske økonomier ikke ville kunne bære i deres daglige budget. Det kan være en trafikulykke, hvor personskade også er indbefattet. Men også et person- eller hjemmetyveri, hvor ens ejendele kan løbe op i en væsentlig formue. Men du kan også som forsikringsejer have brug for en ny forsikring, fordi du synes, du betaler alt for meget for dine forsikringer årligt. Her kan det være oplagt, at få nogle nye tilbud. Netop for både din og familiens tryghed og generelle økonomi.

Der kan gå sport i at spare penge på sine forsikringer

Der er folk, der løbende forsøger at spare penge på deres forsikringer. Dertil kan der være gavekort som følger med ved en skift til et nyt forsikringsselskab. Det kan være gavekort til fornøjelser og forbrugsvarer, hvilket oveni også er en gevinst for ens økonomi. Man kan også gå i dialog med sit forsikringsselskab. Netop for at se om det er muligt at få nogle af sine forsikringer ned i pris. For kan spare blot et par hundrede kroner eller endnu mere, så er pengene jo tjent til andre ting i ens samlede økonomi.

Lovpligtige forsikringer

De lovpligtige forsikringer kan hurtigt gribe om sig. Hvis man også som familie ejer både hus, sommerhus, båd, bil m.m. Det kan hurtigt blive en dyr årlig post i sit samlede budget. Når andre ting samtidig også stiger, så vil det være oplagt at se alle sine forsikringer igennem. For man kan ubevidst også betale for nogle forsikringsdækninger, man ikke længere behøver. Eller nogle dækninger kan ligefrem ikke svare sig længere at have. Det kan etc. være cykelforsikringen. Men nye skal måske også til som en trailerforsikring. Det er vigtigt at få tegnet de lovpligtige forsikringer. Også som firma i forhold til sine ansatte, for det kan koste bøder både som privatperson eller erhvervsdrivende. Dertil retslige opgør i værste fald.

Hjælp dit barn godt på vej

Står dit barn dertil og skal flytte hjemmefra, så tal om forsikringer med dem. Det er sund fornuft, at de starter op med at passe bedst på sig selv. Ligeledes gebærder sig ansvarligt. Dette trods deres økonomi kan være spændt hårdt for bl.a. som studerende og nyetablerende.