Praktisk og sikkert mobiltilbehør til bilen

Foto: Shutterstock

At anvende sin mobil, når man kører bil er ikke tilladt. Der kan dog være tidspunkter, hvor det er rart at have telefonen indenfor rækkevidde. Dette kunne eksempelvis være, hvis man anvender sin telefon som GPS eller ønsker at kunne tale i telefon over mobilens højtaler. På disse tidspunkter er det en rigtig god idé at have en mobilholder, så sandsynligheden for at du bliver distraheret af din telefon, når du kører bil mindskes. 

Tal i telefon på en sikker måde

Ønsker du at have mulighed for at kunne snakke i mobil imens du kører rundt i din bil, så kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig en mobilholder til bilen. Det er, som de fleste ved, ikke tilladt at snakke i håndholdt telefon, når man kører bil, da dette kan være farligt. Med en mobilholder kan du placere din mobil foran dig og tale i telefon over medhør. På den måde kan du tale i telefon på en sikker måde, når du kører bil.

Mobilen som GPS

Ønsker du at være sikker i trafikken er det vigtigt at din mobilholder er monteret ordentligt, så du ikke bliver distraheret af din telefon. Anvender du eksempelvis din telefon som GPS, når du skal finde vej, så bør din telefon som tommelfingerregel være placeret i samme højde, som dine øjne, og med en armslængde fra dig, så du ikke skal fjerne blikket fra vejen, når du kører for at følge GPS'ens instrukser. Der findes flere typer af mobilholdere. Anvender du også GPS'en i din telefon, når du kører bil, så vil det være en god idé at købe en mobilholder med sugekop, så du kan montere den i din forude. 

Mange monteringsmuligheder 

Ikke alle biler er ens. Det er derfor forskelligt fra bil til bil, hvilken type af mobilholder der er at foretrække. Der findes et hav af forskellige monteringsmuligheder, når det gælder en mobilholder til bil. Du kan eksempelvis få en mobilholder med sugekop, så du kan sætte den fast i din forrude eller du kan få en mobilholder, der noteres på bilens CD-afspiller. Der findes altså flere muligheder for montering af en mobilholder, og det er derfor helst op til dig, hvordan du ønsker at montere en mobilholder i din bil.