Protein er byggestenen for en sund krop!

Vigtigheden af protein

Mange mennesker undervurdere vigtigheden af at få nok protein, hvilket er en stor fejl. Proteiner er nemlig yderst vigtig i forhold til at have en sund og velfungerende krop.

Proteiner er heller ikke forbeholdt personer som træner, eller på anden vis dyrker motion i sin fritid, og det er heller ikke kun et supplement til træning.

 

Hvorfor er det vigtigt at få nok protein

Det er vigtigt at få den rette mængde protein på daglig basis, da protein indeholder et vigtigt næringsstof som bidrager med energi til kroppen. 

Protein betegnes også som kroppens byggesten og bruges primært som opbygning og vedligeholdelse af kroppen.

Proteiner er også nødvendige for kroppen, da det opbygger og vedligeholder kroppens celler og væv, derudover står det også for produktionen af hormoner og enzymer.

Hvis du ofte har er syg eller føler dig utilpas kan det være et tegn på at du mangler proteiner, da det spiller en afgørende rolle for immunforsvaret.

En del af kroppens funktion er at opbygge og nedbryde det naturlige proteinniveau. Det sker i forbindelse med at have en levende krop. Derfor er det vigtigt at tilføre kroppen noget protein. Er du en aktiv person som træner i fritiden, så har du brug for mere protein end en person som ikke er aktiv. Normalt vil man anbefale en aktiv person indtage 1,7gr. Protein pr. krops kg. Det vil sige at en person som vejer 70 kg skal indtage 119 gr. Protein pr. dag.

Er du ikke særlig aktiv i din hverdag, og heller ikke dyrker motion, skal du som udgangspunkt sigte efter 0,58 gr. Protein pr. krops kg.

Proteinbehovet kan også påvirkes af andre  faktorer. Eksempelvis alder og sygdom., hvor kroppen har brug for mere protein end hvis man er ung eller/og er rask.

 

Hvordan kan du indtage nok protein

Du kan indtage protein ved at spise dig til et stabilt proteinniveau, men ofte kan det være svært at planlægge sin kost i en travl hver dag. Ofte er dette også begrundelsen for at mange mennesker ikke får den mængde de har brug for.

Hvis du beslutter dig for at gøre noget ved det, og indtage den rette mængde protein via din kost, så skal du spise fjerkræ, fisk og magert kød. Derudover findes der meget protein i bønner, kornprodukter, mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt. 

 

Boost dit proteinindtag

Du kan med fordel booste dit proteinindtag ved at benytte dig af proteinpulver, som er et kosttilskud hvor proteinkilden er udvundet i pulverform.

Mange sportsfolk bruger det i sin hver dag, og der er intet farligt ved at gøre det. Det er en ren win-situation, hvor din krop kun får det bedre.

 

Læs denne guide, og find Danmarks bedste proteinpulver.